середа, 4 жовтня 2017 р.

8 порад батькам щодо виховання дітей


Результат пошуку зображень за запитом "ПОРАДИ БАТЬКАМ" УЗЯТО З
http://ditey.com/education_baby/101598-porad-batkam-szodo-vihovannya-ditei.html


 Якщо Ви сумніваєтеся у виборі правильного шляху, і Вам потрібні слушні підказки щодо подолання труднощів, то ми зібрали для Вас найкращі поради фахівців. 
Отже:

 1. "Такий же, як всі". Не слід балувати дитину тільки тому, що вона найменша в сім'ї, оскільки вона може відчути своє особливе привілейоване становище. Намагайтеся уникати виразів типу: "Ти ще маленький!", "Підростеш - дізнаєшся". Такими словами Ви вказуєте на існуючу нерівність у вашому тісному колі. Важливо, щоб дитина відчувала свою рівність у сім'ї.

2. Не створюйте дитині особливого становища: кращий шматок, гарніший одяг, перше місце. Це сприяє розвитку егоїзму.

3. Умійте відмовляти своєму чаду впевнено і безкомпромісно, якщо його запити не відповідають сімейним цінностям або порушують комфорт дорослих.

4. Вчіть повазі до старших, враховуючи   інтереси дитини та побажання.

5. Вислуховуйте думку дитини з потрібних питань, дозволяйте їй брати участь у сімейних справах.

6. Закріпіть певні обов'язки за дитиною й уважно стежте за їх виконанням.

7. Виховуйте повагу до старшого покоління. Розповідайте, як треба дбати про дідусів і бабусь, при цьому необхідно давати чіткі доручення ("Дізнайся, як почуває себе бабуся", "Пограй тихесенько, а мама відпочине" і тощо)

8. Вчіть спілкуватися з іншими дітьми, бути доброзичливими до   людей, що його оточують; вчіть давати іграшки іншим діткам, ділитися з іншими.

Немає коментарів:

Дописати коментар