вівторок, 7 квітня 2015 р.

Перевірте себе...

Завдання: розподіліть у дві колонки сполучення слів, до складу яких входять сполучники різні за значенням – у першу з сурядними сполучниками, у другу – з підрядними.
і лісом, і степом, тому що бадьорий, швидкий, наче гепард, метр або кілометр, чи лікар, чи аптекар, незважаючи на те що ємкий, так що зодіак, пряник та батіг, не шовк, зате батист, згідний з тим щоб завуч.

ІІ. Підкресліть третю літеру з кінця  останнього слова у сполученнях слів і по вертикалі прочитаєте фразеологічний вислів, поясніть його значення. 












Завдання: розподіліть у три колонки сполучення слів, до складу яких входять сполучники різні за будовою – у першу з простими сполучниками, у другу – зі складними, у третю – зі складеними.
Сім чи вісім;  зате швидко іду; тому що треба йти; і вдень, і вночі; мати, а не дочка; весна, неначе королева; іду, щоби йшлося ; рідко через те що. не часто; ясно, дарма що дощить, Йду з того часу як, робота, та не турбота, дорого, проте якісно , мрієш, якщо ти романтик ; Але виконав


ІІ. Підкресліть першу літеру першого слова у сполученнях слів і по вертикалі прочитаєте частину прислів’я, іншу частину якого продовжіть самі. Поясніть його значення

Немає коментарів:

Дописати коментар